MUSLI DIABETYKA
- Opis
- Komentarze
- Zapytaj o produkt
- Poleć znajomemu
Opis
Skład Musli został opracowany pod kątem zastosowania go w diecie diabetyka, aby zapewnić wolniejszy wzrost poziomu glukozy we krwi po posiłku i dawać uczucie sytości. Musli Diabetyka to mieszanka zawierająca płatki owsiane, owoce morwy białej oraz sporą porcję nasion i migdałów (45%). Jest źródłem błonnika pokarmowego i białka. Bez dodatku cukru. Zawiera tylko naturalnie występujące cukry. Porcja Musli o wadze 50g dostarcza 19g węglowodanów przyswajalnych (1,9WW).
Składniki: płatki owsiane, płatki orkiszowe, siemię lniane brązowe, sezam, owoce goji, pestki dyni, płatki migdałowe, morwa biała, słonecznik
Wartość odżywcza w 100g: wartość energetyczna 464kcal, białko 17,1g, tłuszcz 23,0g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2,6, węglowodany 49,5g, w tym cukry 7,0g, błonnik 12,4g, sól 0g. Wymienniki węglowodanowe WW 3,7 wymienniki białkowo-tłuszczowe WBT 2,7
Wartość odżywcza w porcji 50g: wartość energetyczna 232kcal, białko 8,6g, tłuszcz 11,5g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,3g, węglowodany 24,7g, w tym cukry 3,5g, błonnik 6,2g, sól 0g. Wymienniki węglowodanowe WW 1,9 wymienniki białkowo-tłuszczowe WBT 1,4
Musli Diabetyka to pomysł na pożywny posiłek. Smakuje idealnie z jogurtem, maślanką, mlekiem zsiadłym.