MUSLI DIABETYKA Z OTRĘBAMI ORKISZOWYMI
- Opis
- Komentarze
- Zapytaj o produkt
- Poleć znajomemu
Opis
Skład Musli został opracowany pod kątem zastosowania go w diecie diabetyka aby zapewnić wolniejszy wzrost poziomu glukozy we krwi po posiłku i dawać uczucie sytości. Musli Diabetyka to mieszanka zawierająca płatki owsiane, otręby orkiszowe, owoce morwy białej oraz sporą porcję nasion i migdałów (36%). Ze względu na dodatek otrębów orkiszowych charakteryzuje się wysoką zawartością błonnika. Jest źródłem białka. Bez dodatku cukru. Zawiera tylko naturalnie występujące cukry. Porcja Musli o wadze 50g dostarcza 18g węglowodanów przyswajalnych (1,8WW).
Składniki: płatki owsiane, otręby orkiszowe (orkisz odmiany Schwabenkorn), siemię lniane brązowe, sezam, owoce goji, pestki dyni, płatki migdałowe, morwa biała, słonecznik.
Wartość odżywcza w 100g: wartość energetyczna 429kcal, białko 16,2g, tłuszcz 21,3g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2,5g, węglowodany 51,2g, w tym cukry 6,5g, błonnik 15,8g, sól 0,04g. Wymienniki węglowodanowe WW 3,5 wymienniki białkowo-tłuszczowe WBT 2,6
Wartość odżywcza w porcji 50g: wartość energetyczna 215kcal, białko 8,1g, tłuszcz 10,6g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,3g, węglowodany 25,6g, w tym cukry 3,3g, błonnik 7,9g, sól 0,02g. Wymienniki węglowodanowe WW 1,8 wymienniki białkowo-tłuszczowe WBT 1,3
Musli Diabetyka to pomysł na pożywny posiłek.
Sposób przygotowania: Porcję musli zalać wrzącą wodą. Odstawić. Można dodać jogurt lub maślankę.