SZPROTY WĘDZONE W SOSIE POMIDOROWYM
- Opis
- Komentarze
- Zapytaj o produkt
- Poleć znajomemu
Opis
Szproty wędzone w sosie pomidorowym
Produkt rybny sterylizowany. Opakowanie szklane.
Szproty wędzone w sosie pomidorowym to wartościowy dodatek do posiłków dla miłośników ryb i pomidorowych smaków. Szproty są źródłem kwasów tłuszczowych omega-3 oraz białka. Produkt nie zawiera wzmacniaczy smaku i zagęstników.
Idealne jako dodatek do kanapek lub do przygotowania past rybnych do pieczywa.
Składniki: ryba - szprot wędzony (Sprattus sprattus) 70%, (dziko złowiony za pomocą włoku pelagicznego w Morzu Bałtyckim, strefa połowu: FAO 27IIId), sos pomidorowy (woda, koncentrat pomidorowy, cukier, olej rzepakowy, sól, cebula granulowana, kwas octowy, przyprawy)
Wartość odżywcza w 100 g: wartość energetyczna 162 kcal, tłuszcz 9 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2 g, węglowodany 8 g, w tym cukry 7 g, białko 12 g, sól 0,4 g
W ofercie sklepu dostępne również szproty wędzone w oleju.